Alla nyheter

Delphi lanserar blogg om EU:s nya dataskyddsförordning

Advokatfirman Delphi lanserar idag bloggen Delphi Data Protection Blog i samarbete med Christine Kirchberger, doktorand vid Institutet för rättsinformatik vid Stockholms universitet. Syftet med bloggen är att öka medvetenheten om den kommande dataskyddsförordningen och belysa de viktiga regulatoriska förändringar som förordningen innebär.

 

”EU:s dataskyddsförordning innebär i sin nuvarande form stora förändringar i svensk lag och får omfattande konsekvenser för näringslivet. Trots detta är medvetenheten om förordningen i många fall låg. Även om den ännu är på förslagsstadiet finns god anledning att uppmärksamma vilka förändringar som kan väntas för företag, organisationer och myndigheter som behandlar personuppgifter i sin verksamhet”, säger Stefan Erhag, managing partner på Delphi.

Delphis experter inom IT-rätt kommer att tillsammans med Christine Kirchberger kontinuerligt uppdatera bloggen med reflektioner gällande dataskyddsförordningen ur ett praktiskt och akademiskt perspektiv. Bloggen är även öppen för dialog med läsarna i syfte att öka förståelsen för den nya fördordningen samt vilken påverkan den har på näringslivet i stort.

”Den personliga integriteten blir alltmer viktig i dagens samhälle, speciellt inom näringslivet. Det återstår att se om förslaget till förordning löser utmaningen att hitta en balans mellan enskildas integritet och en väl fungerande marknad”, säger Christine Kirchberger.

Bloggen drivs av Peter Nordbeck (Partner/Advokat), Sofia Karlsson (Associate) och Jonas Ingvarson (Associate) i Delphis TMT/IP-grupp i samarbete med Christine Kirchberger. Delphi Data Protection Blog finns tillgänglig på http://blogg.delphi.se.