Alla nyheter

Advokatfirman Delphi Göteborg förnyar i ledningen samt anställer extern VD

Delphi i Göteborg har förändrat i byråns ledning för att på ett bättre sätt möta den ökande och ständigt föränderliga efterfrågan på juridiska tjänster. Med en ledning inriktad på att driva en modern byrå vill Delphi nu locka till sig branschens stjärnor samtidigt som byrån bibehåller all senior kompetens internt. Man vill genom detta förbereda byrån på att dels attrahera en ny målgrupp köpare av juridiska tjänster såväl som en ny generation jurister. Förändringarna innebär att ledningsgruppen numera består av delägare Agnes Hammarstrand, CFO Anna Lysell och VD Niclas Lindeberg.

För att på bästa sätt nå de högt uppsatta målen har Delphi Göteborg nu valt att tillsätta en ny VD ifrån en helt annan bransch. Niclas Lindeberg, tidigare Group Vice President för STS Student Travel Schools, tillträdde som VD den 7 maj med ett tydligt uppdrag att stärka affärsfokuset, den interna kulturen samt att ytterligare stärka Delphis varumärke som en modern och jämställd byrå med hög kompetens inom flera verksamhetsområden.

”Det är ett mycket medvetet beslut att ta in just Niclas för att hjälpa oss med den resa vi har framför oss. Han har erfarenhet av att driva affärsenheter i 15 olika länder i en bransch där förtroende och leveranskvalitet är avgörande för att lyckas. Vi är övertygade om att Niclas tar med sig många nya synsätt och idéer om hur vi kan ta vår byrå och våra medarbetare till nästa nivå och det är naturligtvis en stor fördel att Niclas själv har erfarenhet av inköp av juridiska tjänster på koncernnivå. Nu har vi de bästa förutsättningarna att stärka kundfokuset och accelerera vår moderniseringsresa”, säger Agnes Hammarstrand delägare på Delphi Göteborg.

Niclas Lindeberg själv kommenterar sin nya tjänst:

”Jag ser mycket fram emot att vara en del av den resa Delphi har framför sig och går med ödmjukhet in i ny bransch som med säkerhet kommer att se en hel del förändringar de närmsta åren i samband med att behovet av juridiska tjänster ökar, samtidigt som nästa generations köpare av dessa tjänster intar ledande positioner på kundsidan.”

Anders Hulegårdh, delägare och tillika styrelseordförande i Delphi Göteborg fortsätter:

”Nu har Delphi i Göteborg generationsväxlat och lagt grunden för en fortsatt framgångsrik verksamhet. Det känns fantastiskt bra att tillsammans med alla våra duktiga kollegor ha börjat det nya året med en ny struktur som gör oss ännu bättre rustade att möta våra kunders höga förväntningar. 2017 var ett mycket bra år för Delphi med många fina affärer och affärsjuridikens finaste utmärkelse Årets Advokatbyrå för tredje året i rad. Vi tror att vår nya struktur gör det ännu tydligare vilka vi är och vart vi är på väg. Med vår nya, unga och jämställda ledning ser vi därför fram emot nya framgångar 2018 samtidigt som alla våra medarbetare trivs och utvecklas.”