På Delphis webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer.

Lär känna Rebecka Harding

Senior associate i TMT/IP-gruppen

Hej Rebecka! Du har nu varit på Delphi i över ett år, hur hamnade du här?

– Det beror på en kombination av olika anledningar. Jag har genom åren haft en väldigt positiv bild av Delphis TMT/IP-grupp och vetat att de är väldigt duktiga med spännande uppdrag efter att ha träffat på dem i olika sammanhang och läst om deras uppdrag genom domstolspraxis. Sen kände jag några som redan jobbade här och det förstärkte min redan positiva bild av Delphi, så att söka sig till Delphi kändes väldigt naturligt!

Du arbetar i Delphis TMT-grupp med fokus på IP- och dataskyddsfrågor, kan du berätta om något spännande projekt?

– Alla projekt är faktiskt spännande på sitt sätt hur märkligt det än låter. Något jag gillar med konsultrollen är att inget ärende är den andra lik, och det gör att jag känner att jag lär mig något nytt i princip varje dag. Jag jobbar med väldigt olika klienter och ärenden och upplever att man verkligen utmanas i de juridiska frågeställningarna. Det är sällan ett ärende ser exakt likadant ut som något tidigare man haft och man måste hela tiden anpassa sin rådgivning beroende på klienten och dennes behov.

Hur är Delphi som arbetsplats?

– Jag funderade ganska mycket på hur kulturen skulle vara på Delphi och en sak som dök upp med tanke på Delphis goda rykte som högpresterande var om det skulle vara mycket konkurrens och vassa armbågar bland kollegorna. Det har jag överhuvudtaget inte behövt bekymra mig över, utan alla är väldigt ödmjuka och generösa med sin kunskap och erfarenhet.

Jag upplever att möjligheterna om man vill utvecklas i sin roll som jurist är stora och man uppmuntras tidigt till att ta ansvar och jobba självständigt med support från partners, så en eloge till alla partners på Delphi som vågar lita och satsa på en!

Vilka egenskaper tror du krävs för att bli en duktig affärsjurist och jobba med TMT/IP-frågor?

– Generellt för att bli en bra affärsjurist är jag övertygad om att man kommer väldigt långt med att ha ett genuint intresse och engagemang för det juridiska område man jobbar med. Har man det så kommer det i princip bara en tidsfråga innan man blir framgångsrik, vad det nu innebär för en.

Du idrottar ju en del, hur hinner du med det samtidigt som du jobbar på byrå?

Redan som liten tyckte jag att det varit väldigt kul att idrotta och har tävlat i de flesta sporter. Tidigare tävlade jag på elitnivå i segling men senaste åren har jag främst tävlat i långdistans- triathlon och 2015 deltog jag i VM i Ironman på Hawaii. I år har jag bland annat genomfört två vasalopp á 90 km under samma helg. Hittills har jag inte upplevt att det varit några problem att kombinera mitt idrottande med byrålivet. Istället upplever jag att det finns en stor förståelse för att man har andra intressen i sitt liv som man vill hinna med och att inställningen är att så länge man får sitt arbete gjort så spelar det inte större roll när eller var man får det gjort.

Vad vill du säga till de som funderar på en karriär på Delphi?

– Tveka inte att söka! Vi letar alltid efter talanger som vill utvecklas så ta chansen att få jobba med banbrytande klienter och ärenden och samtidigt få bli en del av vårt fantastiska team!