Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Aktuellt

 • Elin Broman är vinnaren av Delphi Scholarship 2017

  2017-11-17

  Under torsdagskvällen utsågs vinnaren av Delphi Scholarship, ett studentstipendium som instiftades för tre år sedan i syfte att uppmärksamma och uppmuntra drivna juriststudenter. Elin Broman som läser termin sju på juristlinjen i Stockholm blev årets stipendiat.

  För tredje året i rad utlyste Advokatfirman Delphi under hösten ett stipendium inom affärsjuridik för studenter som läser termin fem till sju på juristprogrammet. Den bärande delen i ansökningsprocessen till Delphi Scholarship utgjordes av en caselösning inom allmän avtalsrätt. Delphi Scholarship omfattar både en prispeng på 25 000 kronor samt en sommarnotarieplats på ett av Delphis fem kontor 2018.

  Under torsdagskvällen fick fyra finalister muntligt presentera sina lösningar inför en jurygrupp bestående av jurister från Delphi. Kort därefter stod Elin Broman från Stockholms universitet som lycklig vinnare av 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst.

  - Det känns fantastiskt kul att ha vunnit. Pengarna är ett positivt tillskott men för mig är sommarnotarieplatsen den stora vinsten! Att få praktisk erfarenhet från en affärsjuridisk byrå har varit ett viktigt mål. Caselösningen gav mig mersmak för affärsjuridiken, säger Elin.

  De resterande finalisterna bestod av Anton Walfridsson från Lunds universitet, Andreas Vestberg från Uppsala universitet samt Avin Kadir från Stockholms universitet. Samtliga finalister kommer inom ramen för Delphi Scholarship att erbjudas en mentor under ett år som ska ge praktisk vägledning och stöd under juristutbildningen. Mentorn utgörs av en advokat/delägare på Delphi.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Ardena vid förvärvet av Syntagon Invest AB

  2018-05-18

  Advokatfirman Delphi har biträtt Ardena-koncernen (Ardena) vid förvärvet av samtliga aktier i Syntagon Invest AB och dess dotterbolag Syntagon AB och Syntagon Baltic (gemensamt benämnda Syntagon).

  Syntagon grundades 1999 och bedriver sin verksamhet i Sverige och Lettland med cirka 30 anställda. Syntagon bedriver utveckling av tillverknings- och analysmetoder av kemikalier samt erbjuder ett omfattande utvecklingspaket för Life Science sektorn och GMP-tillverkning från tidig utveckling till kommersiell tillverkning.

  Ardena är ett portföljbolag till Mentha Capital som bildades 2017, efter en sammanslagning av tre bolag: Pharmavize i Belgien, Crystallics och Analytical Biochemical Laboratory (ABL) i Nederländerna.  Efter förvärvet av Syntagon och ChemConnection under 2018 har Ardena nu över 225 forskare anställda.

  Delphis team bestod huvudsakligen av Fredrik Mörner (ansvarig partner) och Linn Strömberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Advokatfirman Delphi Göteborg förnyar i ledningen samt anställer extern VD

  2018-05-16

  Delphi i Göteborg har förändrat i byråns ledning för att på ett bättre sätt möta den ökande och ständigt föränderliga efterfrågan på juridiska tjänster. Med en ledning inriktad på att driva en modern byrå vill Delphi nu locka till sig branschens stjärnor samtidigt som byrån bibehåller all senior kompetens internt. Man vill genom detta förbereda byrån på att dels attrahera en ny målgrupp köpare av juridiska tjänster såväl som en ny generation jurister. Förändringarna innebär att ledningsgruppen numera består av delägare Agnes Hammarstrand, CFO Anna Lysell och VD Niclas Lindeberg.

  För att på bästa sätt nå de högt uppsatta målen har Delphi Göteborg nu valt att tillsätta en ny VD ifrån en helt annan bransch. Niclas Lindeberg, tidigare Group Vice President för STS Student Travel Schools, tillträdde som VD den 7 maj med ett tydligt uppdrag att stärka affärsfokuset, den interna kulturen samt att ytterligare stärka Delphis varumärke som en modern och jämställd byrå med hög kompetens inom flera verksamhetsområden.

  ”Det är ett mycket medvetet beslut att ta in just Niclas för att hjälpa oss med den resa vi har framför oss. Han har erfarenhet av att driva affärsenheter i 15 olika länder i en bransch där förtroende och leveranskvalitet är avgörande för att lyckas. Vi är övertygade om att Niclas tar med sig många nya synsätt och idéer om hur vi kan ta vår byrå och våra medarbetare till nästa nivå och det är naturligtvis en stor fördel att Niclas själv har erfarenhet av inköp av juridiska tjänster på koncernnivå. Nu har vi de bästa förutsättningarna att stärka kundfokuset och accelerera vår moderniseringsresa”, säger Agnes Hammarstrand delägare på Delphi Göteborg.

  Niclas Lindeberg själv kommenterar sin nya tjänst:

  ”Jag ser mycket fram emot att vara en del av den resa Delphi har framför sig och går med ödmjukhet in i ny bransch som med säkerhet kommer att se en hel del förändringar de närmsta åren i samband med att behovet av juridiska tjänster ökar, samtidigt som nästa generations köpare av dessa tjänster intar ledande positioner på kundsidan.”

  Anders Hulegårdh, delägare och tillika styrelseordförande i Delphi Göteborg fortsätter:

  ”Nu har Delphi i Göteborg generationsväxlat och lagt grunden för en fortsatt framgångsrik verksamhet. Det känns fantastiskt bra att tillsammans med alla våra duktiga kollegor ha börjat det nya året med en ny struktur som gör oss ännu bättre rustade att möta våra kunders höga förväntningar. 2017 var ett mycket bra år för Delphi med många fina affärer och affärsjuridikens finaste utmärkelse Årets Advokatbyrå för tredje året i rad. Vi tror att vår nya struktur gör det ännu tydligare vilka vi är och vart vi är på väg. Med vår nya, unga och jämställda ledning ser vi därför fram emot nya framgångar 2018 samtidigt som alla våra medarbetare trivs och utvecklas.”

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Momentum Group vid förvärv av Brammers MRO-verksamhet i Sverige

  2018-05-15

  Advokatfirman Delphi har agerat legal rådgivare åt Momentum Group vid bolagets förvärv av Brammers MRO-verksamhet i Sverige med åtta lokala försäljnings- och serviceenheter. De förvärvade verksamheterna levererar högkvalitativa industrikomponenter och andra MRO-produkter (för underhåll, reparationer och drift) samt servicetjänster till industriföretag från åtta lokala enheter i Sundsvall, Gävle, Stockholm, Örebro, Karlshamn, Växjö, Trollhättan och Göteborg. Enheterna omsätter cirka 140 MSEK per år.

  Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017.

  Delphis transaktionsteam bestod av ansvarig partner Mats Dahlberg, assisterad av Linn Strömberg, Matilda Karlsson, Emmy Falck, Amanda Wiggh och Frida Solding.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi värvar ny partner till bank och finans samt transaktioner

  2018-05-15

  Berndt Pettersson är ny partner på Delphis Stockholmskontor. Berndt Pettersson kommer att leda och utveckla byråns erbjudande inom bank och finanssektorn. Han har lång erfarenhet av transaktioner och internationell erfarenhet genom större klientuppdrag samt flerårig verksamhet i Sverige och Finland.

  ”Vi är mycket positiva och glada över att få arbeta tillsammans med Berndt. Området bank och finans samt transaktioner är strategiskt viktiga för Delphi. Berndt Pettersson har en eftertraktad specialistkompetens och kompletterar Delphis grupp väl nu när vi ytterligare expanderar transaktionsgruppen. Vi ser fram emot att bli ännu vassare rådgivare till våra klienter inom dessa områden. Berndt är varmt välkommen till oss på Delphi”, säger David Aversten, Managing partner.

  ”Det ska bli spännande att få utveckla Delphis erbjudande inom bank och finans. Delphi är inne i en spännande utveckling med en tydlig framtidsvision och ett starkt klientfokus, vilket stämmer överens med mina egna värderingar. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Delphi”, säger Berndt Pettersson.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi siktar på att vinna Justitiapriset 2019

  2018-05-04

  Advokatfirman Delphi vann det prestigefyllda Justitia-priset 2017, i år gick vinsten till Front Advokater. Det är branschens stora utmärkelse för ett genomgripande jämställdhetsarbete där den advokatbyrå med bäst jämställdhetsarbete premieras.

  David Aversten, Executive Partner på Delphi gratulerar Front Advokater till vinsten och hoppas att Delphi vinner 2019.

  ”Vinsten 2017 betydde mycket för oss, det konfirmerade att vi är på rätt väg och bidrog till intensifiering av vårt jämställdhetsarbete. Arbetet med jämställdhet innefattar långsiktighet, ansvar och väl etablerade processer. I chefsansvaret hos oss ingår ett kontinuerligt fokus på jämställdhets- och icke diskrimineringsfrågor. Vi vet att detta skapar en bättre arbetsmiljö och bidrar till en ökad jämställdhet mellan kvinnor och män på vår arbetsplats. Och även om vi inte vann årets Justitiapris, kommer vi inte att stanna upp. Jämställdhetsarbetet är en viktig del av Delphi, som självfallet ingår i vår värdegrund”, understryker David Aversten.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Agnes Hammarstrand på Delphi utnämnd till Advokaternas advokat 2018

  2018-04-25

  - Första kvinnan - framröstad av branschkollegor

  En prestigefylld utmärkelse på marknaden för affärsjuridik tilldelas Agnes Hammarstrand på Advokatfirman Delphi. Enligt ett resultat publicerat av Legally yours har advokater i hela Sverige röstat fram Agnes Hammarstrand som den advokat de själva helst skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Det är första gången en kvinna rankas högst. Det är även den yngsta advokaten som framröstats hittills.

  Agnes Hammarstrand är delägare på Delphis kontor i Göteborg och leder en verksamhetsgrupp specialiserad inom IT, digitalisering, dataskydd, e-handel, konsumenträtt och marknadsrätt. Agnes är idag känd som en av landets främsta advokater inom IT och digitaliseringsfrågor. Hon har tidigare mottagit utmärkelsen ”Client Choice Award”, där bolags- och chefsjurister utnämner de bästa advokaterna.

  Agnes Hammarstrand uttrycker sin glädje och tacksamhet över utmärkelsen och riktar ett särskilt tack till alla som gav henne sin röst:

  ”Utmärkelsen betyder mycket för mig personligen, och är viktig för alla på Delphi. Vi arbetar hårt för att utveckla Delphi och ta advokatbyrån in i framtiden. Det innebär bland annat specialistkompetens inom IT och digitalisering och ett modernt förhållningssätt i rådgivningen, något jag brinner särskilt för. Jag tror att en bidragande orsak till att så många personer röstat på just mig även är mitt och Delphis engagemang inom jämlikhet och jämställdhet – inte minst då det skapar möjligheterna att behålla de bästa kollegorna till nytta för våra klienter. Ett första steg till förändring är medvetenhet om problemen och de dolda strukturer och omedvetna fördomar som finns. Vi på Delphi arbetar med detta kontinuerligt.”

  David Aversten, Executive Partner för Delphi är glad för att utmärkelsen gick till Agnes Hammarstrand:

  ”Jag är inte förvånad. Agnes Hammarstrand är väldigt duktig och vi är mycket glada för hennes skull. Agnes är driven, kundorienterad och dedikerad i sina uppdrag. Hon är en uppskattad kollega, vilket bekräftas i och med denna utmärkelse. Såklart är vi särskilt stolta över att det var Agnes som utsetts till den första kvinnan i Advokaternas advokat. Vi gratulerar Agnes å Delphis vägnar”, säger David Aversten.

  Läs mer om rankingen på Legally yours hemsida: https://www.legallyyours.se/artikel/ranking-de-10-affarsadvokater-kollegorna-helst-anlitar/

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Plejd AB (publ) vid förvärv av Pluspole AB samt vid riktad emission till Schneider Electric Industries SAS

  2018-04-20

  Plejd är ett innovativt svenskt teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Bolaget vitaliserar belysningsmarknaden genom att ligga i framkant i den teknikutveckling som populärt brukar kallas för ”Internet of Things”.

  Delphi har biträtt Plejd vid förvärv av Pluspole AB. Pluspole AB har historiskt varit ett externt konsultbolag som tillsammans med Plejd har utvecklat Plejds hårdvara. Genom Plejds förvärv av Pluspole tas ett stort kliv avseende bolagets utvecklingsresurser och bolaget erhåller en mycket kompetent och erfaren hårdvaruavdelning med spetskompetens inom de produktområden som Plejd verkar inom.

  Förvärvet har skett genom en riktad kvittningsemission och i samband med emissionen har även en riktad emission gjorts till Schneider Electric Industries SAS genom vilket Schneider Electric investerar 64,4 MSEK i Plejd. Schneider Electric är en världsledande aktör inom energihantering och automation och omsätter cirka 25 miljarder euro och har närmare 144 000 anställda världen över.

  Delphis team har huvudsakligen bestått av Emil Andersson (Partner), Daniel Jessen Winbo (Senior Associate) samt Andreas Joersjö (Senior Associate).

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare vid övertecknad nyemission och notering av Fluicell AB (Publ) på Nasdaq First North

  2018-04-18

  Advokatfirman Delphi har biträtt Fluicell AB (publ) i samband med nyemission om 32,7 MSEK och notering på Nasdaq First North med första dag för handel den 18 april.

  Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framförallt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten Biopen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av Fluicells befintliga produktportfölj utvecklar Bolaget en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar™ Retina. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information om Bolaget finns på http://fluicell.com.

  Delphis team bestod huvud huvudsakligen av Andreas Wirén (Partner), Daniel Jessen Winbo (Senior Associate) och Anders Hulegårdh (Partner).

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder BRA

  2018-03-28

  Veidekke har ingått avtal om att köpa 90,1% av aktierna i Billström Riemer Andersson AB (BRA).

  Sedan starten 2007 har BRA haft en stark utveckling. Man omsätter idag ca 1,4 miljarder kronor och sysselsätter ca 200 medarbetare, varav hälften är yrkesarbetare. BRA arbetar främst med byggentreprenader, men har även kompetens inom anläggningsverksamhet och fastighetsutveckling. Fokus ligger på kommersiella projekt i tidiga skeden med många stora återkommande kunder. Genom att förvärva 90,1% av aktierna i BRA blir Veidekke ny huvudägare. BRA fortsätter att verka som självständigt företag och drar samtidigt nytta av de stordriftsfördelar och den ökade konkurrenskraft som tillförs när man blir del av en större koncern. Tillträdet sker efter Konkurrensverkets godkännande.

  Advokatfirman Delphi har företrätt samtliga säljare i BRA i transaktionen.  Delphis team bestod huvudsakligen av Anders Hulegårdh, Daniel Jessen Winbo, Fredrik Mörner, Anton Melander, Linn Torstensson, Linn Brännborn, Elisabeth Eklund och Karin Roberts.

  Ladda ner PDF
  Stäng