Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se


Tina Landelius / Marketing & Communication Manager
Direkttelefon: +46 8 677 54 78
Mobiltelefon: +46 709 25 25 11
E-postadress: tina.landelius@delphi.se

Aktuellt

 • Delphi rådgivare till IRLAB Therapeutics AB (publ) i samband med IPO om ca 115 miljoner kronor och listning på Nasdaq First North Premier

  2017-03-06

  Advokatfirman Delphi har biträtt IRLAB i samband med IPO om ca 115 miljoner kronor samt listning på Nasdaq First North Premier. Första handelsdag var den 28 februari 2017.

  IRLAB är verksamt inom forskning och utveckling av läkemedel mot sjukdomar i hjärnan, med fokus på Parkinsons sjukdom samt demens. IRLAB har två läkemedelskandidater, IRL752 och IRL790, som har genomgått kliniska Fas I-studier, tre projekt i preklinisk fas samt ett forskningsprogram som syftar till att ta fram ytterligare läkemedelskandidater.

  Delphis team bestod av bland annat Dag Fredlund (ansvarig partner), Annika Bergman, Hanne Kirnö och Kristina Lemke.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Amasten vid förvärv av bostadsfastigheter i Skövde

  2017-10-18

  Advokatfirman Delphi har varit rådgivare till Amasten vid förvärv av två bostadsfastigheter i Skövde från JVD Partner AB och Rånes Fastigheter AB. Fastigheterna omfattar 5 807 kvadratmeter och de uthyrningsbara ytorna utgörs av 84 lägenheter.

  Delphis team bestod av Nina Persson (ansvarig partner) och Amanda Wiggh.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi at IBA

  2017-10-02

  This year, 8-13 October, we will attend the Annual Conference of The International Bar Association, IBA, in Sydney, Australia. IBA is the world's leading organization of lawyers with more than 80,000 members from all over the world influencing the development of national and international law, both in terms of business law and human law.

  Download PDF to find our IBA Team and more information.

  We are looking forward to seeing you in Sydney!

 • Delphi delar ut stipendium inom affärsjuridik för tredje året i rad

  2017-09-21

  För att uppmärksamma och uppmuntra målinriktade juriststudenter kommer advokatfirman Delphi att dela ut ett stipendium inom affärsjuridik under hösten. Stipendiets syfte är också att erbjuda studenter praktisk vägledning och mentorskap på den fortsatta banan inom juridiken.

  Ansökan till Delphi Scholarship har nu öppnat. Stipendiet, som omfattar en prispeng på 25 000 kronor samt en sommarnotarieplats på ett av Delphis fem kontor 2018, instiftades för tre år sedan.

  - Stipendiet är ett bra sätt att uppmärksamma målinriktade studenter och ger oss en möjlighet att knyta kontakter med studentvärlden. Det är viktigt för oss. Studerar man på juristlinjens termin fem till sju, har siktet inställt på affärsjuridiken och dessutom är intresserad av att dryga ut studentkassan, tycker jag absolut att man söka, säger David Aversten, managing partner på Delphi.

  Ytterligare två personer kommer inom ramen för Delphi Scholarship att erbjudas en mentor under ett år som ska ge praktisk vägledning och stöd under juristutbildningen. Mentorn utgörs av en advokat/delägare på Delphi.

  Den bärande delen i ansökningsprocessen till Delphi Scholarship är en caselösning inom allmän avtalsrätt. Den 16 oktober är den sista ansökningsdagen. En jurygrupp bestående av delägare från respektive Delphikontor kommer att bedöma bidragen och utser därefter fem finalister som kommer att få presentera sitt case muntligt inför juryn. Stipendiaten kommer sedan att utses under en finalmiddag på Delphis kontor i Stockholm den 16 november.

  För mer information om ansökningskriterier samt årets case, se här:
  https://sqore.com/opportunity/delphi-scholarship-2017

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Veolia vid förvärvet av Hans Andersson Recycling Group

  2017-09-12

  Advokatfirman Delphi har agerat rådgivare till Veolia Nordic AB vid förvärvet av Hans Andersson Recycling Group AB med tillhörande dotterbolag.

  Transaktionen genomfördes den 31 augusti 2017.
  Delphis team leddes av managing partner David Aversten och partner Nina Persson.

  För mer information se Veolias pressmeddelande:
  http://www.veolia.se/media/globalt-och-lokalt/nyheter/veolia-forvarvar-hans-andersson-recycling

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Veolia vid förvärv av CRVR ETT AB från Corvara

  2017-09-11

  Advokatfirman Delphi har agerat rådgivare till Veolia Sweden AB vid förvärv av CRVR ETT AB från Corvara.

  Veolia Sweden AB har nu genomfört förvärvet av CRVR ETT AB (uät Veolia Industrial Services Sweden AB) bestående av Corvaras affärsområde Industriservice, som erbjuder tjänster inom industrirengöring, till exempel pannrengöring, kemisk rengöring och högtrycksspolning. Transaktionens genomförande skedde per den 1 september 2017.

  Delphis team leddes av managing partner David Aversten, senior associate Rickard Isacson samt associate Linn Strömberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder myTaste vid förvärv av Kampanjjakt

  2017-09-04

  Delphi biträder myTaste AB (publ) vid förvärv av Kampanjjakt i Sverige AB från dess nuvarande ägare. Kampanjjakt är ett snabbväxande bolag som äger och driver ett ledande nätverk av sajter inom prestationsbaserad marknadsföring av e-handelsbutiker.

  Delphis team bestod av bland andra Michael Juhlin (ansvarig partner) och Marcus Halling.

  För mer information, se myTastes pressmeddelande:
  https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=788737&lang=sv

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Rekordmånga jurister har rekryterats till Delphi

  2017-08-30

  Advokatfirman Delphi fortsätter att växa och förstärker organisationen med ytterligare femton jurister. Rekryteringen medför att antalet anställda jurister på byrån nu är fler än någonsin. Fler rekryteringar är att vänta under hösten.

  Femton jurister har rekryterats till advokatfirman Delphi under sommaren. Satsningen, som är en av de större på senare tid, har gjorts för att möta den ökade efterfrågan inom flera verksamhetsområden. Merparten av juristerna kommer att ansluta sig till Delphis verksamhetsgrupp Corporate Finance and Capital Markets som har upplevt en tillväxt till följd av en stark transaktionsmarknad. Även verksamhetsområdena upphandling, tvistelösning och IT fortsätter att utvecklas starkt. Merparten av de nya medarbetarna har rekryterats till Delphis Stockholmskontor men även kontoren i Göteborg och Linköping har tillsatt tjänster.

  –  Under det senaste året har vi sett en ökad efterfrågan av våra tjänster från både befintliga och nya klienter. Med dessa rekryteringar står vi väl rustade inför hösten, de är ett väldigt välkommet tillskott, säger David Aversten, Executive Partner på Delphi.

  Ytterligare rekryteringar kommer att ske under hösten.

  Följande jurister har eller har eller kommer inom kort att påbörja sin tjänst på Delphi. 

  • Sophie Leifland, Stockholm
  • Amanda Wiggh, Stockholm
  • Glenn Nyström, Stockholm
  • Matilda Claussén-Karlsson, Linköping
  • Emil Blomqvist, Stockholm
  • Carl Sundberg, Stockholm
  • Ängla Eklund, Stockholm
  • Jenny Lindén, Stockholm
  • Therese Virgin, Stockholm
  • Linus Larsén, Stockholm
  • Mikaela Johansson, Stockholm
  • Karin Roberts Stockholm
  • Christopher Stridh, Stockholm
  • Hampus Stefansson, Stockholm
  • Daniel Jessen Winbo, Göteborg 

   

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder MDTM Invest och minoritetsägare vid försäljning av Acne till Deloitte

  2017-08-25

  Delphi biträder MDTM Invest och övriga aktieägare vid försäljning av Acne-koncernen till Deloitte Digital. Koncernen består av Acne, Acne Production, Acne Film, Acne Advertising, Acne Drama, Acne Digital och Acne Photography.

  Delphis team bestod av bland andra Michael Juhlin som ansvarig partner, Jeppa Persson och Marcus Halling.

  Acne grundades 1996 och har i dag sitt huvudkontor i Stockholm, med filialer i London, Paris och Berlin. Bolaget sysselsätter cirka 80 medarbetare inom områden som kreativ utveckling, design, strategi, teknologi, filmregi, produktion och foto. Bland bolagets kunder kan nämnas Ikea, Telenor, Max, H&M and Spotify. Acnes omsättning uppgick till MSEK 256 för senaste räkenskapsåret.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt north net connect vid emission och börsnotering

  2017-08-01

  North net connect noterades på First North den 14 juli. Börsnoteringen föregicks av en nyemission som tillförde bolaget ca nya 180 aktieägare.

  Advokatfirman Delphi bistod i transaktionen. Delphis team bestod huvudsakligen av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Emelie Gustavsson samt Matilda Karlsson.

  Om north net connect
  North net connect marknadsför och levererar lokala mobilnät och carrier-grade WiFi-nät samt, mobiltjänster och integration av affärs- och processystem. Företagets erbjudanden utgörs av kundanpassade helhetslösningar enligt kundens behov. Organisationen består av specialister och ingenjörer inom konstruktion/design, installation, projektledning, driftsättning, utbildning och support/underhåll. Produkter och lösningar säljs genom såväl återförsäljare som genom egna säljresurser främst på den svenska marknaden men också med enstaka projekt utanför Sverige, då främst i Norden eller Europa. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm.

  Ladda ner PDF
  Stäng