Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Aktuellt

 • Delphi har biträtt BrainCool AB vid företrädesemission

  2017-07-24

  Delphi har biträtt BrainCool AB (publ) vid upprättandet av prospekt och genomförande av en företrädesemission som uppgår till cirka 49 MSEK, inklusive teckningsförbindelser. Kapitalet ger BrainCool nödvändiga resurser för att inleda kommersialiseringsfasen samt finansiera genomförandet av planerade studier och regulatoriska marknadsgodkännanden fram till 2019.

  Delphis team bestod i huvudsak av Jens Kinnander, ansvarig partner, och Micael Karlsson, advokat.

   

   

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Två nya partners på Delphi från och med årsskiftet!

  2017-12-11

  Advokatfirman Delphi har glädjen att meddela att Emma Dansbo och Andreas Wirén har valts in som partners på Stockholmskontoret med verkan 1 januari 2018.

  Emma Dansbo har arbetat på Delphi sedan 2006. Hon är specialiserad på transaktioner och arbetar framförallt med venture capital investeringar och privat M&A. Hennes arbete omfattar även rådgivning till klienter inom ett brett spektrum av kommersiella frågor.

  ”Jag är glad och stolt över att bli partner på en modern och framåtblickande byrå. Det ska bli roligt och spännande att fortsätta utveckla Delphi tillsammans med partnergruppen och alla andra kollegor.” säger Emma Dansbo.

  Andreas Wirén började på Delphi 2010 och är specialiserad inom bolagsrätt och aktiemarknadsrätt. Han har omfattande erfarenhet från publika och privata transaktioner samt IPOs och private placements, samt arbetar löpande med bolagsrättslig rådgivning vid fusioner, omstruktureringar, kapitalanskaffning och förvärv.

  ”Det känns fantastiskt roligt att få detta förtroende och jag ser fram emot att ta en större del i byråns utveckling framåt” säger Andreas Wirén.

  ”Vi är alla mycket glada över att välkomna Emma och Andreas till partnerkretsen. Emma och Andreas är båda otroligt uppskattade av såväl klienter som medarbetare och spelar en viktig roll för byrån”, säger David Aversten, executive partner på Delphi.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder myTaste vid förvärv av OutletSverige

  2017-12-05

  Delphi biträder myTaste AB (publ) vid förvärv av OutletSverige från dess nuvarande ägare. OutletSverige är en plattform där användare registrerar sig och bland annat kan följa sina favoritvarumärken och bli notifierade när någon av de över 50 anslutna e-handelsbutikerna sänker priset på något av över 250 000 plagg de erbjuder.

  Delphis team bestod av bland andra Michael Juhlin (ansvarig partner), Marcus Halling och Emil Blomqvist.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi utsedd till Årets Advokatbyrå för tredje året i rad!

  2017-12-01

  Under torsdagskvällen stod det klart att Delphi erhöll priset Årets Advokatbyrå i kategorin Stora Advokatbyråer 200+ mkr även 2017. Delphi har tidigare fått utmärkelsen Årets Advokatbyrå, 2015 i kategorierna Stora Klientpriset och Stora Advokatbyråer 200 mkr+ och 2016 i kategorin Stora Advokatbyråer 200+ mkr.

  För tredje året i rad har Delphi fått utmärkelsen Årets Advokatbyrå i Regis årliga kvalitets- och branschstudie. Studien, som i år arrangerades för tionde året i rad, utgör Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik. Över 1 250 köpare av juridiska tjänster och 21 advokatbyråer har deltagit i årets undersökning. Delphi var i år nominerade i två kategorier.

  ”Vi är självklart väldigt glada och stolta över att återigen bli tilldelade utmärkelsen Årets Advokatbyrå. Att vi har de nöjdaste klienterna bland Sveriges största advokatbyråer är verkligen ett bevis på att vårt engagemang i våra klienter och våra nära klientrelationer ger resultat”, säger David Aversten, executive partner på Delphi. ”Vi har haft ett fantastiskt år 2017 och vill passa på att tacka alla våra medarbetare som bidrar till att våra klienter är så nöjda med vårt arbete.”

  Ett flertal kriterier ligger till grund för resultatet, däribland advokatbyråns kunskap om ärendets problematik, proaktivitet, tillgänglighet och affärsnytta. Vinnaren är den byrå som har fått det högsta genomsnittliga betyget av sina klienter vilket betyder att Delphi har nöjdast klienter bland Sveriges största advokatbyråer.

   

  För att se alla placeringar, klicka här >>

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Elin Broman är vinnaren av Delphi Scholarship 2017

  2017-11-17

  Under torsdagskvällen utsågs vinnaren av Delphi Scholarship, ett studentstipendium som instiftades för tre år sedan i syfte att uppmärksamma och uppmuntra drivna juriststudenter. Elin Broman som läser termin sju på juristlinjen i Stockholm blev årets stipendiat.

  För tredje året i rad utlyste Advokatfirman Delphi under hösten ett stipendium inom affärsjuridik för studenter som läser termin fem till sju på juristprogrammet. Den bärande delen i ansökningsprocessen till Delphi Scholarship utgjordes av en caselösning inom allmän avtalsrätt. Delphi Scholarship omfattar både en prispeng på 25 000 kronor samt en sommarnotarieplats på ett av Delphis fem kontor 2018.

  Under torsdagskvällen fick fyra finalister muntligt presentera sina lösningar inför en jurygrupp bestående av jurister från Delphi. Kort därefter stod Elin Broman från Stockholms universitet som lycklig vinnare av 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst.

  - Det känns fantastiskt kul att ha vunnit. Pengarna är ett positivt tillskott men för mig är sommarnotarieplatsen den stora vinsten! Att få praktisk erfarenhet från en affärsjuridisk byrå har varit ett viktigt mål. Caselösningen gav mig mersmak för affärsjuridiken, säger Elin.

  De resterande finalisterna bestod av Anton Walfridsson från Lunds universitet, Andreas Vestberg från Uppsala universitet samt Avin Kadir från Stockholms universitet. Samtliga finalister kommer inom ramen för Delphi Scholarship att erbjudas en mentor under ett år som ska ge praktisk vägledning och stöd under juristutbildningen. Mentorn utgörs av en advokat/delägare på Delphi.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt myTaste AB (publ) vid övertecknad företrädesemission

  2017-11-13

  Advokatfirman Delphi har biträtt myTaste AB (publ) vid företrädesemission av units. Teckningsperioden avslutades den 23 oktober 2017 och emissionen tecknades till 112 procent.

  Delphis team bestod av ansvarig partner Michael Juhlin med huvudsakligt biträde av Marcus Halling, Emelie Gustavsson och Emil Blomqvist.

  För mer information, se myTastes pressmeddelande:
  http://investor.mytaste.com/press/detail/95CDFB19DE1CF71C

  myTaste AB (publ)
  myTaste AB (publ) är ett digitalt mediehus som bland annat äger och driver en av världens största sociala nätverk för matlagningsintresserade, myTaste.com. Bolaget driver också ett ledande internationellt nätverk inom prestationsbaserad marknadsföring av e-handelsbutiker, Shopello. Bolaget är listat på Nasdaq First North i Stockholm.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till säljarna av Lideta Hälsovård

  2017-11-13

  Advokatfirman Delphi har biträtt ägarna av Lideta-koncernen (”Lideta”) vid försäljningen av aktierna till Nordstjernan.

  Lideta bedriver primärvård via 15 enheter i Stockholm och södra Sverige. Bolaget har vuxit snabbt sedan det grundades 2001 av läkaren Simon Larsson och Lideta har idag 93 000 listade patienter, 350 medarbetare och omsätter cirka 500 MSEK. De senaste åren har Lideta vuxit genom förvärv samt investerat i olika digitala initiativ för att öka tillgängligheten och effektiviteten i vården.

  Transaktionen villkoras av godkännande hos berörda konkurrensmyndigheter, vilket förväntas under det fjärde kvartalet 2017.

  Delphis team bestod huvudsakligen av Fredrik Mörner (ansvarig partner) samt Linn Strömberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Industrifonden samt Notion Capital vid investering i Adfenix

  2017-11-06

  Advokatfirman Delphi har biträtt Industrifonden och Notion Capital i samband med en investering i Adfenix AB. Den totala finansieringsrundan uppgick till 6 miljoner dollar.

  Delphis team bestod av ansvarig partner Anders Lindström med huvudsakligt biträde av Emma Dansbo, senior associate, och Sophie Leifland, associate. Därutöver har ett stort antal medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  För mer information om investeringen, Industrifonden, Notion Capital och Adfenix, se Adfenix pressmeddelande: http://www.mynewsdesk.com/se/adfenix-ab/pressreleases/swedish-adfenix-raises-$6m-series-a-financing-to-extend-its-market-lead-in-automated-social-relationship-services-for-real-estate-agencies-2223803

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Industrifonden vid investering i Fast Travel Games

  2017-11-06

  Advokatfirman Delphi har biträtt Industrifonden i samband med investeringen i Fast Travel Games AB. Den totala finansieringsrundan uppgick till 2,1 miljoner dollar.

  Delphis team bestod av ansvarig partner Anders Lindström med huvudsakligt biträde av Emma Dansbo, senior associate, och John Neway Herrman, associate. Därutöver har ett antal andra medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  För mer information om investeringen, Industrifonden samt Fast Travel Games, se Fast Travel Games pressmeddelande: https://www.fasttravelgames.com/

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Balderton Capital vid investering i Funnel

  2017-11-06

  Advokatfirman Delphi har biträtt Balderton Capital i samband med investeringen i Funnel AB. Den totala finansieringsrundan uppgick till 10 miljoner dollar.

  Delphis team bestod av ansvarig partner Anders Lindström med huvudsakligt biträde av Emma Dansbo, senior associate, och Matilda Karlsson, associate. Därutöver har ett stort antal medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  För mer information om investeringen, Funnel och Balderton Capital , se Funnels pressmeddelande: https://www.pehub.com/2017/09/funnel-reels-in-10-mln-series-b/

  Ladda ner PDF
  Stäng