Föredrag

Vi anordnar löpande föredrag med intressanta teman, både externt och runt om på våra olika kontor. Här hittar du mer information och har möjlighet att anmäla intresse att delta.

Aktuella Föredrag

  • Ny dataskyddslag och behandling av personuppgifter i arbetslivet

    2017-09-14 / Stockholm

    Den 14 september är du välkommen till ett nytt frukostseminarium på Delphi där vi redogör för nyheter inom området för dataskydd.

    Den 14 september är du välkommen till ett nytt frukostseminarium på Delphi där vi redogör för nyheter inom området för dataskydd.

    Denna gång fokuserar vi på förslaget till ny dataskyddslag och Artikel 29-gruppens vägledning för behandling av personuppgifter i arbetslivet. Den nya dataskyddslagen kommer att komplettera dataskyddsförordningens bestämmelser. Vi redogör för utredningens förslag och de praktiska konsekvenserna.

    Ett stort och viktigt område är behandling av personuppgifter inom arbetslivet. En omdiskuterad fråga är i vilken utsträckning som samtycke kan användas som rättslig grund. I Artikel-29-gruppens vägledning görs uttalanden som har betydelse för alla företag och organisationer.

    Seminariet leds av advokat Peter Nordbeck och associate Frida Solding.

    DATUM OCH TID:
    Torsdagen den 14 september 2017. Frukost och registrering från kl. 08.00, seminarium kl. 08.30-09.30.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Mäster Samuelsgatan 17, 111 84 Stockholm.

    ANMÄLAN:
    OSA senast 7 september via intresseanmälan nedan. Vi kommer ge besked om du fått plats på seminariet strax efter sista anmälningsdatum.

    Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt, men om du är anmäld och får förhinder ber vi dig att avanmäla dig snarast möjligt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via advokatfirman.delphi@delphi.se

    Välkommen till Delphi!

  • Fastighetsmarknadsdagen Skåne

    2018-08-28 / Malmö

    Vi på Delphi är partner till Fastighetsmarknadsdagen Skåne och vi hoppas få se er som besökare på eventet den 28 augusti på Malmö Live!

    Fastighetsmarknadsdagen Skåne är ett högaktuellt seminarium med fokus på fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Skåne. Dagen arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt. Under dagen kommer Oskar Frankki och Christina Hellström från Delphis Malmökontor berätta om intressanta nyheter inom plan- och bygglagstiftningen

    Dagen bjuder på ett stort antal aktuella ämnen som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden: Makroanalys, Utvecklingen i regionen,Fastighetsmarknaden idag, globalt och internationellt, Kontorsmarknaden, Valet 2018 och dess påverkan i branschen, Lekfulla kontor – hälsosam arbetsplats, Transaktionsanalys, Jättebygget i Karlslund, Ikeas e-handelsatsning, Fördomsfri rekrytering, Vd-panel, Amerikansk jätteinvesterare med sikte på Norden och Profilen: Wihlborgs nya vd. Läs gärna mer om dagen i inbjudan här.

    Ladda ner PDF
  • Externt: ADVERTISEMENTS IN THE NORDIC REGION, A Nordic Compliance Seminar

    2018-11-22 /

    Partner Elisabeth Eklund will moderate the conference  ADVERTISEMENTS IN THE NORDIC REGION,  A Nordic Compliance Seminar, regarding pharmaceutical marketing compliance in Copenhagen 22 November, organized by Atrium.

    Speakers are Rikke Bækgaard Thomassen, Head of Secretariat, Legal Investigator, ENLI, Denmark, Rikard Pellas, Compliance Officer, Lif, Sweden, Jaakko Laurila, Senior Advisor, PIF, Finland  and Janne Høiset, Senior Advisor and Partner, Mericon, Norway. For further information, please read here.