Föredrag

Vi anordnar löpande föredrag med intressanta teman, både externt och runt om på våra olika kontor. Här hittar du mer information och har möjlighet att anmäla intresse att delta.

Aktuella Föredrag

  • GDPR – Bättre sent än aldrig

    2017-05-16 / Göteborg, Stockholm

    Frukostseminarium i Göteborg och Stockholm om nya dataskyddsförordningen tillsammans med Draftit.

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya personuppgiftslagstiftningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen. Delphis experter ger er under denna introduktion en sammanfattning av de viktigaste förändringarna och presenterar konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.

    Frukostseminarium i Göteborg och Stockholm om nya dataskyddsförordningen tillsammans med Draftit.

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya personuppgiftslagstiftningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen. Delphis experter ger er under denna introduktion en sammanfattning av de viktigaste förändringarna och presenterar konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.

    Om du ännu inte har fått en övergripande genomgång och introduktion till den nya förordningen får du inte missa detta viktiga seminarium som vi erbjuder tillsammans med Draftit.

    DATUM OCH TID:
    Stockholm: Fredag 31 mars samt onsdag 26 april.
    Göteborg: Tisdag 16 maj.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15.

    PLATS:
    SF Biopalatset, Kungstorget 2, Göteborg.
    Filmstaden Sergel, Hötorget, Stockholm.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast två dagar innan respektive seminarietillfälle.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se

    Välkommen till Delphi!

  • Almedalen: Halvår med de nya upphandlingslagarna – vad gillar vi, vad ogillar vi och vad kan vi se fram emot?

    2017-07-04 / Visby

    Vid årsskiftet infördes de nya upphandlingslagarna. Även om syftet var att förenkla regelverket befarade många att det snarare skulle krångla till det för leverantörer och upphandlare. Främst riktades kritik mot regelverkets omfattning med ett stort antal paragrafer – sammanlagt nästan tusen. Kritikerna menade att det är svåröverskådligt och därmed svårt att tillämpa. Eller medger den nya upphandlingslagstiftningen utrymme för flexiblare och effektivare förfaranden så som den nya lagens bejakare anser?

    Vid årsskiftet infördes de nya upphandlingslagarna. Även om syftet var att förenkla regelverket befarade många att det snarare skulle krångla till det för leverantörer och upphandlare. Främst riktades kritik mot regelverkets omfattning med ett stort antal paragrafer – sammanlagt nästan tusen. Kritikerna menade att det är svåröverskådligt och därmed svårt att tillämpa. Eller medger den nya upphandlingslagstiftningen utrymme för flexiblare och effektivare förfaranden så som den nya lagens bejakare anser?

    Har ESPD, som enligt Upphandlingsmyndigheten är en av de mest praktiskt betydelsefulla nyheterna i den nya lagstiftningen, förenklat tillvaron för leverantörer och upphandlare? Ger de nya reglerna om tillåtna ändringar i upphandlande avtal den praktiska och ekonomiska betydelse som en del anser? Ställs fler och bättre sociala krav vid upphandlingar nu när lagstiftningen utökat möjligheten? Har upphandlarna börjat förhandla i större utsträckning? Har kritikernas farhågor besannats eller har lagstiftningens tillskyndare fått rätt i sina hyllningar?

    Seminariet arrangeras av Colligio och debatten leds av Shaniaz Hama Ali. Partner Anna Ulfsdotter Forssell är en av paneldeltagarna.

    DATUM OCH TID:
    Tisdag 4 juli 2017, kl. 10:00-11:00

    PLATS:
    Mellangatan 11 i Visby

    Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt. Varmt välkommen!

  • Almedalen: GDPR/Dataskyddsförordningen ♥ LOU – ett omöjligt äktenskap eller ”match made in heaven”?

    2017-07-04 / Visby

    I maj 2018 ersätts den svenska personuppgiftslagen av den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Detta innebär nya och i viss mån strängare krav på hur personuppgifter får behandlas och hanteras.

    I maj 2018 ersätts den svenska personuppgiftslagen av den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Detta innebär nya och i viss mån strängare krav på hur personuppgifter får behandlas och hanteras.

    För upphandlande myndigheter och enheter är den praktiska konsekvensen av dataskyddsförordningen att ett flertal leverantörer kommer att behöva justera befintliga avtal för att kunna efterleva det nya regelverket. Samtidigt har vi sedan 1 januari i år tre nya lagar på upphandlingsområdet där det för första gången regleras vilka ändringar som får göras i upphandlande kontrakt och ramavtal.

    Frågan är hur upphandlande myndigheter och enheter kan tillgodose GDPR:s krav utan att bryta mot upphandlingsreglerna? Caroline Sundberg och Sara-Li Olovsson, båda advokater, leder en frågepanel med representanter som på olika sätt behöver förhålla sig till båda dessa regelverk och som är insatta i ämnet. Missa inte detta tillfälle att få svar på dina frågor och förhoppningsvis bli lite klokare.

    DATUM OCH TID:
    Tisdag 4 juli 2017, kl. 11:00-12:00

    PLATS:
    Mellangatan 11 i Visby

    Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt. Varmt välkommen!

  • Almedalen: Förenkla upphandlingsreglerna

    2017-07-04 / Visby

    I LOU-direktiven finns utrymme för förenklingar som Sverige inte valt att använda sig av. Varför ska Sverige reglera allt när vi inte måste? Hur skulle det kunna se ut i LOU om vi använde oss av de förenklingar som LOU-direktivet ger?

    I LOU-direktiven finns utrymme för förenklingar som Sverige inte valt att använda sig av. Varför ska Sverige reglera allt när vi inte måste? Hur skulle det kunna se ut i LOU om vi använde oss av de förenklingar som LOU-direktivet ger?

    Vi ger exempel: Vilka fördelar finns? Finns det några nackdelar? Vi diskuterar vilka förenklingar de upphandlande myndigheterna skulle tjäna på och varför, kopplat till de praktiska processerna och upphandlarens vardag.

    Partner Anna Ulfsdotter Forssell föreläser med Martin Kruse, verksamhetsområdeschef, Arbetsförmedlingen och seminariet arrangeras av Karnov Group.

    DATUM OCH TID:
    Tisdag 4 juli 2017, kl. 12:00-13:00

    PLATS:
    Mellangatan 11 i Visby

    Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt. Varmt välkommen!

  • Almedalen: Hur bygger man en relation med kunden i det digitala samhället?

    2017-07-04 / Visby

    Tiden då den lokala butiken visste precis vad varje kund ville ha är för länge sen förbi. Idag gäller det istället att vara bäst på att använda digital information för att vinna slaget om kunderna. Samtidigt uppstår den oundvikliga frågan: hur nära relation vill en kund egentligen ha med ett företag?

    Tiden då den lokala butiken visste precis vad varje kund ville ha är för länge sen förbi. Idag gäller det istället att vara bäst på att använda digital information för att vinna slaget om kunderna. Samtidigt uppstår den oundvikliga frågan: hur nära relation vill en kund egentligen ha med ett företag? Seminariet arrangeras av Kindred Group.

    MEDVERKANDE:
    Henrik Bengtsson, Partner/Advokat, Advokatfirman Delphi
    Brit Stakson, Mediestrateg
    Carin Blom, E-handelsexpert, PostNord
    Jonas Berggren, Kundservicechef, Com Hem

    DATUM OCH TID:  
    Tisdag 4 juli 2017, kl. 14:30-15:15

    PLATS:
    Hästgatan 4, Restaurang Vinäger

    Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt. Varmt välkommen!

  • Almedalen: Sluta klaga – se fördelarna med de nya upphandlingslagarna

    2017-07-05 / Visby

    Anna Ulfsdotter Forssell, advokat och delägare, leder en debatt som utmanar det vanliga, nämligen en debatt som vill lyfta fram några av de fördelar och möjligheter som de nya upphandlingslagarna ger.

    Den 1 januari 2017 trädde tre nya upphandlingslagar i kraft. Seminarierna om dessa har avlöst varandra och ofta lyfts nackdelar och oklarheter samt problem fram. Det är dags att lyfta fram några fördelar.

    Anna Ulfsdotter Forssell, advokat och delägare, leder en debatt som utmanar det vanliga, nämligen en debatt som vill lyfta fram några av de fördelar och möjligheter som de nya upphandlingslagarna ger. Bland dessa kan nämnas möjligheten att köpa från inköpscentral som agerar grossist, utländska inköpscentraler – vilka möjligheter finns att göra bra inköp från sådana, ta sociala hänsyn i upphandlingarna och dra fördel av detta, tydlig reglering av ändring i upphandlade avtal, fler och nya undantag från upphandlingslagarna m.m.

    DATUM OCH TID:
    Onsdag 5 juli 2017, kl. 11:00-12:00

    PLATS:
    Mellangatan 11 i Visby

    Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt. Varmt välkommen!

     

  • Almedalen: Vilka blir årets viktigaste frågor i upphandlingsdebatten?

    2017-07-06 / Visby

    Vilka blir de stora snackisarna i år? Vilka frågor och problemställningar har lyfts under Almedalsveckan? Under detta seminarium summerar Sveriges Offentliga Inköpare, SOI, veckan i Almedalen tillsammans med en expertpanel som bland andra består av Anna Ulfsdotter Forsell, advokat och delägare på Delphi.

    Vilka blir de stora snackisarna i år? Vilka frågor och problemställningar har lyfts under Almedalsveckan? Under detta seminarium summerar Sveriges Offentliga Inköpare, SOI, veckan i Almedalen tillsammans med en expertpanel som bland andra består av Anna Ulfsdotter Forsell, advokat och delägare på Delphi.

    Under Almedalsveckan pågår över 100 seminarier som berör upphandling och inköp. Detta seminarium fångar med hjälp av publiken upp det viktigaste som har kommit fram under dessa dagar – men också det som vi kanske borde ha pratat mer om.

    Arrangör: Sveriges Offentliga Inköpare, SOI
    Deltagare: Fredrik Tamm, vd, DoubleCheck, Anna Ulfsdotter Forsell, advokat och delägare, Delphi, Ann-Heléne Klasson, upphandlare, Halmstads Fastighets AB och årets inköpare 2017, Ewa-Lotta Löwstedt Lundell, vd, SKL Kommentus, Iqbal Musaji, koncerninköpschef, Borås kommun, Ziyene Melki, upphandlare, Malmö Stad och vinnare av Genikampen, Stefan Holm, näringspolitisk expert, Almega, Martin Magnusson, vice ordförande, SOI, Roger Himmelsköld, styrelseledamot, SOI.
    Moderator: Gabriella Ahlström

    Det kommer att finnas stora möjligheter att ställa frågor till panelen.

    DATUM OCH TID:
    Torsdag den 6 juli, kl. 10:00-11:05

    PLATS:
    Upphandling24:s arena vid Stallgården, Mellangatan 11

  • Allt du behöver veta om life science-juridik på en dag - intensivkurs 12 september

    2017-09-12 / Stockholm

    Välkommen till årets intensivkurs i life science-juridik. En heldagsutbildning som ger en gedigen orientering inom de viktigaste juridiska områdena med fokus på life science- branschens hårt reglerade verksamhet – marknadsrätt, avtalsrätt, upphandlingsfrågor och personuppgiftslagen.

    Välkommen till årets intensivkurs i life science-juridik. En heldagsutbildning som ger en gedigen orientering inom de viktigaste juridiska områdena med fokus på life science- branschens hårt reglerade verksamhet – marknadsrätt, avtalsrätt, upphandlingsfrågor och personuppgiftslagen.

    UR PROGRAMMET:

    • Avtalsrätt: Gör rätt från början.
      Johan Hübner, advokat och delägare, Advokatfirman Delphi.
    • Konkurrensrätt: Lär dig känna igen varningsklockorna.
      Elisabeth Eklund, advokat och delägare, Advokatfirman Delphi.
    • Personuppgiftsfrågor: Hantera uppgifterna rätt och
      undvik dryga böter.
      Henrik Bengtsson, advokat och delägare, Advokatfirman Delph.
    • Upphandling: Aktuella juridiska frågor.
      Sara-Li Olovsson, senior associate/advokat, Advokatfirman Delphi.

    DATUM OCH TID:
    Tisdagen den 12 september 2017 kl 09.00-17.00.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Mäster Samuelsgatan 17, Stockholm.

    KOSTNAD: 
    8950 kr + moms för dig som arbetar med life science i sjukvård, forskning, på myndigheter, i läkemedelsföretag eller medicinteknikföretag.  
    Övriga: 10950 kr + moms.

    Till anmälan »

    KONTAKT: 
    För mer information om evenemanget, klicka här. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på marknad@delphi.se.

    Välkommen till Delphi!

  • Externt: Upphandlingsforum - Välkommen till den självklara mötesplatsen för Sveriges upphandlare

    2017-11-08 / Stockholm

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Genom omfattande research har vi ringat in de viktigaste och mest aktuella frågorna för dig som arbetar inom upphandlingsområdet och behöver förstå hur de nya regelverken påverkar er som upphandlande myndighet. Vi gör nedslag inom några av de mest efterfrågade frågorna, t ex upphandlingsrättslig compliance, koncessioner, arbetsrättsliga villkor, Hamburgsamarbeten, talerätten för leverantörer vid överprövningar av upphandlingar m.m. Stor tyngd ligger också på Rättsfall på djupet.

    Sagt om tidigare Upphandlingsforum:
    ”Bästa upphandlingskonferensen!”
    ”Intressanta rättsfall och överlag bra dialog med frågor och svar”
    ”Den enda konferensen inom upphandling som går på djupet”
    ”Konkret, fullspäckat med innehåll, bra reflexioner och dynamik i alla framföranden”
    ”En bra konferens med viktigt innehåll. Det är bra att få både rättsfall och nya lagar/direktiv samlat”.

    Från oss deltar partner Anna Ulfsdotter Forssell och advokaterna Christian Härdgård, Sara-Li Olovsson, Caroline Sundberg och Martin Bogg.

    Varmt välkommen till två fullspäckade dagar!

    Mer information och anmälan, klicka här»

    Ladda ner PDF

Tidigare Föredrag