Föredrag

Vi anordnar löpande föredrag med intressanta teman, både externt och runt om på våra olika kontor. Här hittar du mer information och har möjlighet att anmäla intresse att delta.

Aktuella Föredrag

  • GDPR – Bättre sent än aldrig

    2017-05-16 / Göteborg, Stockholm

    Frukostseminarium i Göteborg och Stockholm om nya dataskyddsförordningen tillsammans med Draftit.

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya personuppgiftslagstiftningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen. Delphis experter ger er under denna introduktion en sammanfattning av de viktigaste förändringarna och presenterar konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.

    Frukostseminarium i Göteborg och Stockholm om nya dataskyddsförordningen tillsammans med Draftit.

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya personuppgiftslagstiftningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen. Delphis experter ger er under denna introduktion en sammanfattning av de viktigaste förändringarna och presenterar konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.

    Om du ännu inte har fått en övergripande genomgång och introduktion till den nya förordningen får du inte missa detta viktiga seminarium som vi erbjuder tillsammans med Draftit.

    DATUM OCH TID:
    Stockholm: Fredag 31 mars samt onsdag 26 april.
    Göteborg: Tisdag 16 maj.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15.

    PLATS:
    SF Biopalatset, Kungstorget 2, Göteborg.
    Filmstaden Sergel, Hötorget, Stockholm.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast två dagar innan respektive seminarietillfälle.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se

    Välkommen till Delphi!

  • Nyheter på upphandlingsområdet

    2017-09-05 / Göteborg

    Sedan årsskiftet har vi tre nya upphandlingslagar; lag om offentlig upphandling, lag om upphandling inom försörjningssektorerna och lag om upphandling av koncessioner. De nya lagarna har väckt många frågor – är det fritt fram att förhandla i upphandlingar nuförtiden, hur påverkar de nya grunderna för uteslutning ur en upphandling leverantörerna och vad innebär de helt nya bestämmelserna om hur man får ändra i ett upphandlat avtal?

    Sedan årsskiftet har vi tre nya upphandlingslagar; lag om offentlig upphandling, lag om upphandling inom försörjningssektorerna och lag om upphandling av koncessioner. De nya lagarna har väckt många frågor – är det fritt fram att förhandla i upphandlingar nuförtiden, hur påverkar de nya grunderna för uteslutning ur en upphandling leverantörerna och vad innebär de helt nya bestämmelserna om hur man får ändra i ett upphandlat avtal?

    I det här frukostseminariet presenterar Sara-Li Olovsson tillsammans med Christian Härdgård, advokater och specialiserade inom upphandlingsområdet på Advokatfirman Delphi, några av de viktigaste nyheterna. Seminariet kommer att fokusera på lagen om offentlig upphandling (LOU) inklusive viktiga domar på området, och riktar sig främst till dig som är leverantör till offentlig sektor.

    DATUM OCH TID:
    Tisdag 5 september 2017.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Östra Hamngatan 29, Göteborg.

    ANMÄLAN: 
    Vänligen anmäl dig här senast den 1 september 2017.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    FRÅGOR:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se.

    Varmt välkommen till Delphi!

  • Allt du behöver veta om life science-juridik på en dag - intensivkurs 12 september

    2017-09-12 / Stockholm

    Välkommen till årets intensivkurs i life science-juridik. En heldagsutbildning som ger en gedigen orientering inom de viktigaste juridiska områdena med fokus på life science- branschens hårt reglerade verksamhet – marknadsrätt, avtalsrätt, upphandlingsfrågor och personuppgiftslagen.

    Välkommen till årets intensivkurs i life science-juridik. En heldagsutbildning som ger en gedigen orientering inom de viktigaste juridiska områdena med fokus på life science- branschens hårt reglerade verksamhet – marknadsrätt, avtalsrätt, upphandlingsfrågor och personuppgiftslagen.

    UR PROGRAMMET:

    • Avtalsrätt: Gör rätt från början.
      Johan Hübner, advokat och delägare, Advokatfirman Delphi.
    • Konkurrensrätt: Lär dig känna igen varningsklockorna.
      Elisabeth Eklund, advokat och delägare, Advokatfirman Delphi.
    • Personuppgiftsfrågor: Hantera uppgifterna rätt och
      undvik dryga böter.
      Henrik Bengtsson, advokat och delägare, Advokatfirman Delph.
    • Upphandling: Aktuella juridiska frågor.
      Sara-Li Olovsson, senior associate/advokat, Advokatfirman Delphi.

    DATUM OCH TID:
    Tisdagen den 12 september 2017 kl 09.00-17.00.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Mäster Samuelsgatan 17, Stockholm.

    KOSTNAD: 
    8950 kr + moms för dig som arbetar med life science i sjukvård, forskning, på myndigheter, i läkemedelsföretag eller medicinteknikföretag.  
    Övriga: 10950 kr + moms.

    Till anmälan »

    KONTAKT: 
    För mer information om evenemanget, klicka här. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på marknad@delphi.se.

    Välkommen till Delphi!

  • Externt: Upphandlingsforum - Välkommen till den självklara mötesplatsen för Sveriges upphandlare

    2017-11-08 / Stockholm

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Genom omfattande research har vi ringat in de viktigaste och mest aktuella frågorna för dig som arbetar inom upphandlingsområdet och behöver förstå hur de nya regelverken påverkar er som upphandlande myndighet. Vi gör nedslag inom några av de mest efterfrågade frågorna, t ex upphandlingsrättslig compliance, koncessioner, arbetsrättsliga villkor, Hamburgsamarbeten, talerätten för leverantörer vid överprövningar av upphandlingar m.m. Stor tyngd ligger också på Rättsfall på djupet.

    Sagt om tidigare Upphandlingsforum:
    ”Bästa upphandlingskonferensen!”
    ”Intressanta rättsfall och överlag bra dialog med frågor och svar”
    ”Den enda konferensen inom upphandling som går på djupet”
    ”Konkret, fullspäckat med innehåll, bra reflexioner och dynamik i alla framföranden”
    ”En bra konferens med viktigt innehåll. Det är bra att få både rättsfall och nya lagar/direktiv samlat”.

    Från oss deltar partner Anna Ulfsdotter Forssell och advokaterna Christian Härdgård, Sara-Li Olovsson, Caroline Sundberg och Martin Bogg.

    Varmt välkommen till två fullspäckade dagar!

    Mer information och anmälan, klicka här»

    Ladda ner PDF